Image description

Posest se je povečevala in širila najintenzivneje v desetletju, ki je sledilo. Do leta 2007 smo namreč skupno pridobili kar 9 hektarjev novih obdelovalnih površin, do danes pa je ta številka narasla celo na 13 ha.

Naslednja pomembna prelomnica se je zgodila leta 2012, ko smo našo vinsko klet še dodatno posodobili ter modernizirali s polnilnico in prostori za predelavo.

Obhod po obnovljeni notranjosti v prijetnem lesenem slogu čudovito zaokrožuje tudi bogat vinski arhiv ter razstavni prostor s predmeti in napravami iz obdobja vinogradništva naših dedkov in babic.  

Vino morate iti iskat tja, kjer ga delajo z rokami. ­

(J. Sirk)­

Zgodba

Zgodba družinskega podjetja Kotolenko sega v leto 1967, ko so bili zgrajeni trdni temelji našega vinogradništva in vinarstva. Prostorna vinska klet nas vabi na ogled že s samim dejstvom, da je bila v celoti zgrajena ročno.

 Naše vino smo leta 1975 prvič ponosno predstavili na izložbi v Varaždinu. Z ljubeznijo in trudom smo začeli vzgajati prve trse različnih sort, med katere prištevamo laški rizling, sauvignon, chardonnay ter rumeni muškat.

Precej pestro obdobje našega vinogradništva je bilo od leta 1994 do 1998, ko smo se ukvarjali tudi s turizmom na kmetiji. Zadovoljstvo gostov z vinom in okusno hrano, nam je dalo iskreno potrditev kvalitetnega dela, hkrati pa še večji zagon. Ker se je naša družina proti koncu tisočletja povečala za dva nova člana, se je moral čas turizma na kmetiji zaključiti.